Informatie

Chipmunks

Chipmunks



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chipmunks maken deel uit van de eekhoornfamilie en behoren tot het geslacht van knaagdieren. Dit is een Aziatische (Siberische) aardeekhoorn.

Het gewicht van eekhoorns varieert, afhankelijk van welke soort dan ook, van dertig tot honderdtwintig gram. De grootte van eekhoorns kan gelijk zijn aan vijf tot vijftien centimeter en hun staart is zeven tot twaalf centimeter.

Chipmunks zijn overdag actief. De ondergrondse woning van deze dieren (het is strikt persoonlijk, omdat twee eekhoorns nooit in één nest kunnen opschieten), heeft in de regel een eenvoudige structuur en bestaat uit twee kamers. Het belangrijkste voedsel van eekhoorns is plantenzaden, maar ze kunnen ook dierlijk voedsel eten. Voedselbereiding voor het winterseizoen, dat in augustus plaatsvindt, is erg belangrijk voor chipmunks.

Direct nadat ze uit hun winterslaap zijn gekomen, beginnen chipmunks te sleuren. Een maand na de paring worden er vier tot tien welpen geboren, die na twee maanden een onafhankelijke levensstijl kunnen leiden. De levensverwachting van chipmunks is gemiddeld twee tot drie jaar.

Deze dieren dragen ongeveer acht ziekteverwekkers van gevaarlijke ziekten. Deze ziekten omvatten bijvoorbeeld door teken overgedragen encefalitis en toxoplasmose. De eekhoorn wordt vaak het huisdier van een persoon. Een verplicht kenmerk van de kooi (het moet van metaal zijn) is een wiel.

Een interessant feit is dat het dier zijn naam kreeg vanwege het speciale geluid dat het maakt voor de regen, die lijkt op het woord "aardeekhoorn".

De stripfiguren Chip and Dale en de film "Alvin and the Chipmunks" (2007) brachten ook bekendheid bij de chipmunks. En de steden Krasnoturinsk en Volchansk, gelegen in de regio Sverdlovsk, hebben het beeld van een aardeekhoorn op hun emblemen.

De aardeekhoorn lijkt op een eekhoorn. Zo'n analogie kan worden getrokken als je let op het uiterlijk van eekhoorns en eekhoorns, terwijl de eekhoorn in termen van familiebanden toch dichter bij marmotten en gophers staat (naar analogie heeft hij wangzakken die de eekhoorn gebruikt om kleine porties voedsel te dragen). De structuur van het lichaam van de aardeekhoorn is vrij "boom" - het zijn niet erg lange klauwen en een aanzienlijk verschil in de lengte van de voor- en achterpoten.

De Siberische aardeekhoorn is de enige vertegenwoordiger van de Euraziatische aardeekhoorns. Dit is waar. De lichaamslengte bedraagt ​​zeventien centimeter en de staart is dertien centimeter. De staart is altijd meer dan de helft van de lengte van het lichaam. De vacht van Siberische eekhoorns is niet lang en zomerbont is bijna niet anders dan winterbont. De vacht van het bovenlichaam heeft een roodachtig grijze kleur en vijf smalle donkere strepen afgewisseld met lichtere. De kleur van de vacht op de buik van het dier is wit.

Het verspreidingsgebied van de Siberische aardeekhoorn is vrij groot. De Aziatische aardeekhoorn leeft in de hele taiga-zone van Eurazië, maar de hoogste dichtheid van aardeekhoorns wordt waargenomen in de ceder-loofbossen van het Primorsky-gebied. Het is hier in de gunstigste jaren op het grondgebied van een vierkante kilometer waar tot wel tweehonderd of driehonderd van deze dieren kunnen leven.

Chipmunks zijn overdag actief. Hoewel eekhoorns veel tijd op de grond doorbrengen, klimmen ze redelijk goed in bomen. De schuilplaatsen van deze dieren zijn eenvoudig uitgeruste ondiepe holen. Wat betreft de holten, de eekhoorns beschouwen ze niet zo vaak als hun toevluchtsoord. De reden hiervoor ligt precies in het overwicht van de terrestrische levensstijl bij individuen. Als talus de woonplaats van deze dieren wordt, graven ze helemaal geen gaten. In dit geval nestelt het nest zich in de holtes tussen de stenen.

De ondergrondse woning van eekhoorns heeft een eenvoudige structuur. Dit oordeel is natuurlijk erg relatief. In zo'n woning zijn er in de regel twee cellen. De eerste is de nestelende, die vol zit met droge bladeren en gras. De tweede is de bijkeuken. Hier slaan de eekhoorns hun voorraden op. Voor dergelijke ondergrondse woningen van deze dieren is ook de aanwezigheid van kleine krukken kenmerkend, die dienen als toilet. Er is maar één manier om bij de woning te komen - de lengte van de doorgang is ongeveer drie en een halve meter. Het mangat bevindt zich vaak onder de wortels van bomen en is met het blote oog onzichtbaar. De aardeekhoorn beperkt zich niet tot slechts één nest, daarom zijn er meerdere woningen op zijn grondgebied. De aardeekhoorn gebruikt deze holen om voorraden te bewaren voor het winterseizoen. Chipmunks kunnen de ruimtes onder de stammen van omgevallen bomen, holten aan de wortels of in rotte stronken als zomernesten gebruiken. Soms wordt een gewoon vogelhuisje een schuilplaats voor een aardeekhoorn.

Chipmunks leven alleen. In feite is het woord collectief in dit geval op geen enkele manier passend. Elk individu leeft in zijn eigen gebied en heeft zijn eigen nesten. Wat dat laatste betreft, kunnen twee eekhoorns nooit met elkaar overweg in dezelfde schuilplaats.

Chipmunks hebben een geavanceerd akoestisch alarmsysteem. Als het dier gevaar voelt, dan zendt het ofwel een vrij scherpe triller uit, ofwel fluit het in eenlettergrepige letters.

Chipmunks zijn nomadische dieren. Ze worden gedwongen te dwalen door bijvoorbeeld gebrek aan voer in magere jaren. Op een nieuwe plek creëren deze dieren tijdelijke schuilplaatsen voor zichzelf. In het Verre Oosten en Oost-Siberië valt bijvoorbeeld de rijpingstijd van graanvelden samen met de tijd van de trek van de eekhoorns daarnaartoe. Bergachtige regio's worden gekenmerkt door "bessen" -migraties van eekhoorns. Deze laatste worden natuurlijk geassocieerd met het moment waarop de bessen beginnen te rijpen.

Het dieet van eekhoorns is zeer divers. Relatief divers. Een aanzienlijk deel bestaat uit zaden van wilde en gecultiveerde planten - zaden van ceder, linde, esdoorn, lijsterbes, zegge. In het voorjaar en de zomer wordt het dieet gevarieerd door de knoppen, scheuten en bessen van kruidachtige planten. Bijvoorbeeld bosbessen en bosbessen. Chipmunk-aanvallen op landbouwgrond met boekweit en tarwe tijdens het rijpen van graan zijn niet ongewoon. De schade aan de nationale economie door de aanvallen van eekhoorns en andere knaagdieren is voelbaar. De aardeekhoorn eet het geëxtraheerde voedsel zelden onmiddellijk. In de regel vullen deze dieren hun wangzakken met voedsel en brengen ze over naar hun holen. Ze eten er al, in een rustige sfeer. Een interessant feit is dat eekhoorns niet alleen plantaardig voedsel kunnen eten, maar ook dieren. Zo kunnen schelpdieren en insecten aan hun dieet worden toegevoegd.

Augustus is het moment om eten te bereiden. Dit is een zeer belangrijke periode voor de chipmunks. Deze dieren beginnen hun voorraadkamer te vullen met granen, noten, gedroogde paddenstoelen, eikels, bessen. Ter voorbereiding op het winterseizoen dragen eekhoorns voedsel in hun wangzakken. Tegelijkertijd reizen de dieren samen met voedsel vaak zeer lange afstanden (zelfs meer dan een kilometer). Het totale gewicht van een chipmunk-voorraad kan oplopen tot zes kilogram. Dergelijke voorraden van deze kleine dieren trekken vaak ook andere dieren aan. Ze zijn een gemakkelijke prooi voor bijvoorbeeld wild zwijn, sabel of beer. Als er al een magazijn met voorzieningen is gevonden, kan de aardeekhoorn niets doen. De kleine omvang van dit dier geeft hem niet het recht om ruzie te maken met de ontvoerders. Bij het stelen rent de aardeekhoorn naast de dief, terwijl hij wanhopig tjilpt en zijn staart beweegt.

Voor de aardeekhoorn is zo'n fenomeen als winterslaap kenmerkend. Het is vrij lang: het begint eind september - begin november en eindigt alleen in maart - april; in de noordelijke regio's kunnen eekhoorns zeven maanden overwinteren. De winterslaap is de reden voor de vertraging in alle levensprocessen in de aardeekhoorn. Zo wordt de ademhalingssnelheid van eekhoorns gelijk aan slechts twee ademhalingen per minuut en daalt de lichaamstemperatuur van de dieren tot drie tot acht graden.

Dieren worden wakker tijdens de opwarming van de lente. Hier komen de in de zomer gemaakte voorraden goed van pas, die tijdens de winterslaap in hetzelfde gat werden gehouden. Meestal eten de dieren in de winter niet alle gekookte voorraden, waardoor ze een aanzienlijk deel achterlaten voor een hongerige lente - als tegen die tijd de voorraden zijn geruïneerd, kan de aardeekhoorn sterven van de honger.

De sleur van eekhoorns begint onmiddellijk nadat ze uit de winterslaap komen. Het 'gorgelende' gefluit van vrouwen roept mannen op die, als reactie op een soortgelijke oproep, van een afstand van twee of driehonderd meter rennen. De race is niet compleet zonder mannetjesgevechten. Een maand na de paring verschijnt het vrouwtje in haar schuilplaats naakte en blinde welpen, waarvan het gewicht zelden meer dan vier gram bedraagt. Donkere strepen op de rug van baby's verschijnen al een paar dagen na de geboorte. De welpen zien pas duidelijk tegen de eenendertigste levensdag, waarna ze onder begeleiding van de moeder het gat kunnen verlaten en de wereld om hen heen kunnen leren. Het zelfstandige leven van eekhoorns begint op de leeftijd van twee maanden. De belangrijkste zorg van jonge eekhoorns is het verzamelen van bestanden voor het winterseizoen, terwijl deze dieren pas na een jaar geslachtsrijp zullen zijn. In de natuurlijke omgeving is de levensverwachting van eekhoorns gemiddeld twee tot drie jaar.

De Siberische aardeekhoorn is een gemakkelijk jachtobject. Dit dier heeft genoeg vijanden, dat zijn allemaal roofdieren die in de habitat van de aardeekhoorn leven. De aardeekhoorn is de prooi van alle kleine wasberen (hermelijnen, sables en anderen), evenals vossen. Vaak is de doodsoorzaak van een aardeekhoorn een beer, of beter gezegd, zijn tanden (op het moment dat hij de schuilplaats van de aardeekhoorn graaft op zoek naar voedsel). Onder vogels zijn de vijanden van kleine dieren voornamelijk haviken en buizerds.

Chipmunks worden vaak gestart door mensen in stadsappartementen. Bovendien behoren deze dieren tot een van de meest geliefde knaagdieren van mensen, de reden hiervoor ligt in het ongewoon mooie verenkleed van de dieren, en in hun activiteit overdag (niet 's nachts), evenals in de netheid van de eekhoorns. Deze eigenschappen leiden ertoe dat de aardeekhoorn een huisdier wordt. Toegegeven, deze dieren planten zich in gevangenschap extreem slecht voort. Zoölogen nemen de controle over dit proces.

Als een persoon besluit een eekhoorn te hebben, moet hij voor dit dier de meest comfortabele omstandigheden bieden. De kooi mag nooit van hout zijn, omdat de houten onderdelen met ongelooflijke snelheid worden vermalen (een metalen kooi lost dit probleem op). Maar in de kooi moeten houten voorwerpen (dit kunnen verschillende stokken en planken zijn), want ze zijn nodig om het dier zijn tanden te laten slijpen. De breedte en lengte van de kooi mag niet minder zijn dan veertig centimeter en de hoogte mag niet groter zijn dan tachtig centimeter Een verplicht kenmerk van de kooi voor een eekhoorn is een wiel, waarvan de afmetingen iets kleiner moeten zijn dan in het geval van een eekhoorn. De behoefte aan een wiel wordt verklaard door de verhoogde motorische activiteit van het dier, wat bij ontevredenheid zal leiden tot de ziekte van het dier. Bovendien speelt het wiel voor eekhoorns ook de rol van emotionele vrijlating, waardoor het zenuwstelsel van het dier niet overbelast raakt. De kooien moeten feeders en een drinkbak bevatten, evenals een huis voor het beschermen en opslaan van benodigdheden (aan de natuurlijke behoeften van de aardeekhoorn moet worden voldaan). Natuurlijk mag je de gezondheid van het dier niet vergeten. Dus als de aardeekhoorn is ontsnapt en moet worden gevangen, mag u hem in geen geval bij de staart grijpen (vooral de punt van de staart). De reden hiervoor is dat de aardeekhoorn, net als veel andere dieren, vrij gemakkelijk de huid van de staart aftrekt. Daarna blijft alleen het bewegingsapparaat over, dat bij het opdrogen door de aardeekhoorn wordt afgeknaagd. Zo gaat de staart voor eens en voor altijd verloren.

Chipmunks zijn erg schone dieren. Chipmunk handhaaft voortdurend het "hol" -instinct en gebruikt dezelfde hoek als een toilet - een zeepbakje met dubbele bodem kan als dienblad dienen. Deze laatste moet strikt worden geïnstalleerd op de plaats die het dier zelf voor zichzelf heeft gekozen. De eigenaar moet het dienblad en de feeders van de aardeekhoorn elke dag wassen. Je kunt de kooi schoonmaken zodra deze vies wordt. Eens per maand is het zeer wenselijk om een ​​algemene reiniging uit te voeren in de kooi van het dier.

Het dieet van een aardeekhoorn moet vergelijkbaar zijn met dat in de natuur. Het dieet van het dier moet dus verschillende zaden, paddenstoelen en noten bevatten. Plantscheuten, bessen, enz. Om eekhoorns in een appartement te houden, moet speciaal daarvoor ontworpen voedsel worden gebruikt. Het is droog (70%) en sappig (30%) voer. Voordat u de aardeekhoorn met sappig voedsel behandelt, moet u dit voedsel goed spoelen onder stromend water. Let in dit geval natuurlijk ook op de goede kwaliteit van het voer. Fruit wordt zonder schil aan dieren gegeven. Het dieet van een aardeekhoorn moet amandelen uitsluiten. De reden is het blauwzuur dat ze bevatten. Dit laatste is erg gevaarlijk voor het dier. Chipmunks weigeren nooit zonnebloempitten, havermout, paardebloemen, bessen en andere lekkernijen. Om te bepalen of een aardeekhoorn voldoende voer krijgt, is het noodzakelijk om de hoeveelheid voedsel die hij heeft gemaakt te analyseren.

Voor thuisgebaseerde chipmunks is winterslaap ongebruikelijk. Terwijl soortgenoten die in hun natuurlijke habitat leven in winterslaap gaan, worden binnenlandse eekhoorns gewoon minder actief. Gedurende deze maanden verlaten ze zelden hun huis. Bovendien beginnen ze soms in de winter activiteit te vertonen die lijkt op de zomer (ze rennen en eten). Na een bepaalde periode keren ze echter weer terug naar hun opvang en kunnen ze daar meer dan twee weken blijven zonder te vertrekken.

Chipmunks kunnen met de hand worden geleerd. In dit geval helpt het natuurlijke kenmerk van het dier om voorraden te maken veel. Dit instinct dwingt hem tot gedwongen contact met de persoon die hem van voedsel voorziet. De angst van een persoon blijkt veel minder te zijn dan het voedselinstinct, daarom stopt de aardeekhoorn, na een uurtje voeden met de handen, iemand niet meer als zijn vijand te beschouwen en past zich aan hem aan. Na langdurige communicatie wordt de aardeekhoorn bijna een huisdier dat op elk moment geaaid kan worden. Chipmunks vinden het altijd erg om onder de banken en de vloer te springen, rond de kasten te rennen en in het algemeen gierst door het appartement te lopen - maar als de aardeekhoorn zich buiten zijn kooi bevindt, moet hij onder nauw toezicht van de eigenaar staan. Dit komt ook doordat dit dier overal kan klimmen en alles op zijn tanden kan proberen. Tijdens de wandeling van de aardeekhoorn rond het appartement is het niet toegestaan ​​dingen in de kamer te hebben waaruit het dier kan vallen of dat het op zichzelf kan vallen. Bovendien mogen er geen open stopcontacten, draden, chemicaliën en giftige planten op de vloer zijn. Je moet het dier niet regelmatig laten gaan wandelen door het appartement, want door zijn snelheid en behendigheid kan een aardeekhoorn in een seconde uit een open deur of raam springen en nooit meer terugkomen. Bij het houden van een aardeekhoorn in een appartement mag je niet vergeten dat dit dier van nature wild is. Ongeacht hoe goed de aardeekhoorn aan de handen gewend is, bij de eerste gelegenheid kan hij goed bijten - daarom moet het dier van bovenaf worden genomen. Deze eenvoudige maatregel houdt uw handen vrij van de sterke en stevige tanden van de aardeekhoorn.

De aardeekhoorn is van commercieel belang. Kleine commerciële waarde. In dit geval wordt alleen de huid van het dier gebruikt; Chipmunks worden tijdens de sleur gevangen. Het is in deze periode dat deze dieren gemakkelijk beschikbaar komen.

De aardeekhoorn is een van de schadelijkste knaagdieren. Dit oordeel is zeer betrouwbaar voor de taiga-zone. De aardeekhoorn veroorzaakt aanzienlijke economische verliezen. De reden hiervoor is zijn wens om pakhuizen met graan te vernietigen op zoek naar voedsel, gewassen in de velden te vernietigen en voer te stelen van pluimveebedrijven. In het zuiden van Primorye veroorzaken eekhoorns ernstige schade aan tuin- en meloengewassen. En dat allemaal om bij de zaden te komen die ze bevatten.


Bekijk de video: ALVINNN!!! And the Chipmunks The Crow Ate my Homework Full episode (Augustus 2022).