Informatie

Echidna

Echidna


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De echidna is een vertegenwoordiger van de orde van monotremes (samen met de echidna's omvat dit het vogelbekdier). Habitat - Australië, Nieuw-Guinea en Tasmanië. Ze wonen het liefst in gebieden die worden gekenmerkt door een gematigd of droog klimaat. Tegelijkertijd rusten ze zichzelf uit met woningen in parken, steppeplaatsen of bossen.

Echidna's zijn landdieren, hun lichaamslengte is tachtig centimeter en hun gewicht bereikt tien kilogram. Termieten en mieren worden gegeten. Het voorste deel van het hoofd is langwerpig, vormt een "snavel", is lichtjes naar boven gedraaid en beslaat bijna de helft van de lengte van het hoofd. De ogen zijn klein. Hoewel deze dieren opvallen door hun traagheid, zwemmen ze toch goed. Echidna's hebben niet veel natuurlijke vijanden, wat natuurlijk te wijten is aan het overvloedige aantal naalden.

De klauwen van echidna's zijn aangepast om verschillende taken uit te voeren. Op de voorpoten zijn bijvoorbeeld de vingers van echidna's uitgerust met gebogen klauwen, die zo nodig zijn voor deze dieren om voedsel te krijgen - om nesten van termieten en mierenhopen te openen. Met de langste klauw van de achterpoten werkt de echidna als een kam.

Echidna's hebben een lange tong. Lang en plakkerig. De lengte varieert van vijftien tot vijfentwintig centimeter. Deze kenmerken van de taal van echidna's dienen hen voor het vinden en verkrijgen van voedsel. Na de vernietiging van de mierenhoop is het de tong die wordt gebruikt, achterin zijn er een groot aantal tanden. Ze malen, samen met de harde palatinevouwen, het binnenkomende voedsel.

De dikke huid van de echidna's is bedekt met naalden. De naalden, waarvan de lengte tien centimeter bedraagt, zijn gemodificeerde haren. Alleen de buik is vrij van naalden. De naalden dienen als bescherming. Dus, met een mogelijk gevaar, worden deze dieren begraven, alleen naalden zijn zichtbaar op het aardoppervlak.

Echidna's leven niet in gemeenschappen. Elk individu van deze familie bewaakt zijn eigen territorium (echidna's jagen erop). Ze zijn altijd voorzichtig en traag. Ze leven apart en in het geheim. Holen, rotte stronken en boomstammen, verschillende struikgewas worden gebruikt als schuilplaatsen. Echidna wordt zeer zelden overdag gezien - ze zijn vooral 's nachts actief.

Echidna's hebben een scherp gezichtsvermogen. Deze dieren kunnen de geringste beweging in de directe omgeving waarnemen. In het geval van een bedreiging sluiten ze zich onmiddellijk in het struikgewas, tussen de spleten (of graven ze gewoon in de grond of zand).

Met de komst van de lente beginnen echidna's hun broedseizoen. Na het paren legt het vrouwtje slechts één ei, dat vervolgens in een speciaal ontworpen zak op haar buik wordt geplaatst. Ongeveer twee weken draagt ​​het vrouwtje het ei, nog eens drie maanden - het kalf zelf. Hij eet de moedermelk van de moeder - en dit duurt ongeveer zes maanden, zelfs nadat de baby de "leefruimte" heeft veranderd - gaat hij naar de rug van de moeder.

Jagen op echidna's is overal verboden. Dit komt doordat een groot aantal echidna's zijn vernietigd door de inboorlingen van Australië (omwille van naalden en vlees). Om deze dieren te behouden, was jagen op hen verboden. Het International Red Data Book bevat de echidna met een korte snavel en de echidna met een lange snavel.


Bekijk de video: Sachiho echidna wars dx (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Davin

    Het spijt me, dat is verstoord ... Ik begrijp deze vraag. Het is mogelijk om te bespreken.

  2. Duston

    Wat een mooie zin

  3. Wiellaburne

    Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - het is erg bezet. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik denk aan deze vraag.

  4. Angell

    Zeer diep en positief artikel, bedankt. Nu zal ik vaker naar je blog kijken.

  5. Arasho

    Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  6. Gazuru

    Ja inderdaad. Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit thema communiceren.



Schrijf een bericht